تشخیص عسل طبیعی
کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت بویراحمد، با اشاره به وجود عسلهای غیرطبیعی در بازار که خواص مفیدی برای بدن ندارد، گفت: کمی عسل درون لیوانی از آب بریزید، چنانچه ته آن جمع شد و در آب حل نشد، کیفیت عسل مطلوب است.
رنجبر افزود: از روش های دیگر تشخیص عسل طبیعی این است که شیشه عسل را برگردانید و به سرعت بالا یا پایین رفتن حبابهای درون عسل دقت کنید، هر چه کندتر حرکت کند، کیفیت عسل بیشتر است.
وی با بیان اینکه عسلهای تولید شده از گلوکز تجاری هیچگاه شکرک نزده و شفاف باقی میماند، اظهار کرد: این عسلها پس از مدتی مانند نبات رنگی به صورت یک پارچه سفت شده و حتی با چاقو هم نمیتوان آن را از ظرف خارج ساخت.
عسلهای غیر طبیعی شفاف هستند
این کارشناس بهداشت محیط، ادامه داد: عسل تقلبی مانند شیشه رنگی عمل کرده و به راحتی میتوان اشیا را از پشت آن دید.
رنجبر یکی از خواص عسل طبیعی را کلوئیدی بودن آن دانست و اضافه کرد: این خاصیت باعث میشود نور به طور مستقیم از عسل عبور نکرده و تصاویری که از پشت شیشه آن دیده میشود، بسیار ناواضح و نامشخص باشد.
عسل طبیعی بیشتر از عسل غیر طبیعی کش میآید
وی تصریح کرد: مقدار کشآمدن عسل نیز تا حدودی در تشخیص عسل طبیعی از نیمه طبیعی و صنعتی مؤثر بوده و عسل طبیعی به دلیل داشتن رطوبت کمتر، غلظت بیشتری داشته و چندان روان نیست.